Charlotte de maçã (em pão de forma)
Não é uma tarte, nem um bolo e, na verdade, parece uma tosta... Quando experimentei, tive dúvidas do resultado. E quando apareceu à mesa, ouvi "o que é isto, mãe?!" Ultrapassados os preconceitos, esta tosta/bolo/tarte ficou aprovada. E é mesmo muito boa! Não acredita? Experimente!

A massa são fatias de pão com manteiga e o recheio, maçã com compota. Uma mistura que resulta e que faz uma sobremesa deliciosa. Para comer quentinha...
Charlotte de maçã
Ingredientes
1 kg de maçãs reineta, pesadas já sem pele e em pedaços
125 gr de açúcar
3 colheres de sopa de água
2 colheres de sopa de compota de alperce
125 gr de manteiga derretida, mais um pouco para untar
12 fatias de pão de forma, sem as côdeas
Seção 2: Inclua instruções numeradas
Utilize uma forma quadrada com 15 cm de lado
Aquecer o forno a 200°C e untar a forma com manteiga
Num tacho largo, cozer as maçãs com o açúcar e a água em fogo médio, durante 10-15 minutos, até as maçãs estarem cozidas mas não desfeitas. Desligar o lume, juntar a compota de alperce e envolver. Reservar.

Com um pincel de cozinha, barrar um dos lados de 8 fatias de pão e forrar a forma de modo a que o lado com manteiga fique virado para baixo, em contacto com a forma.
Por cima, deitar o recheio de maçãs.
Cortar as restantes fatias de pão na diagonal. Barrar um dos lados com manteiga e cobrir o recheio, tendo o cuidado de deixar o lado barrado com manteiga virado para cima.
Levar ao forno durante cerca de 40 minutos, na prateleira mais baixa, até ficar dourado e crocante.
Servir quentinho.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
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30 mins
Prep Time:
30 mins
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30 mins
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