Cheesecake de Lima (sem gelatina)
Este cheesecake de lima é pura frescura e super cremoso! Sem gelatina e com o sabor irresistível da lima, é uma sobremesa simples de preparar e perfeita para qualquer ocasião. Fresco, leve e delicioso — impossível resistir!

Muito semelhante a um cheesecake, mas feito sem gelatina e com leite condensado. Uma sobremesa fácil e rápida em que o doce do leite condensado é equilibrado com a acidez das limas.
Esta versão foi feita numa forma redonda de fundo solto com 24 cm de diâmetro, mas também pode ser feita numa forma retangular, o que dá uma apresentação diferente e muito bonita.
Cheesecake de lima (sem gelatina)
Ingredientes
Para a base:
115 gr bolachas de água e sal
55 gr de manteiga
1 colher de chá de açúcar demerara
Para o recheio:
115 gr queijo creme
1 lata (397 gr) de leite condensado
4 limas, raspa da casca e sumo
200 ml natas bem frias
Como fazer:
Primeiro fazer a base, triturar as bolachas até obter migalhas finas, depois derreter a manteiga e adicionar às bolachas. Adicionar o açúcar e misturar bem.
Colocar as bolachas na base de uma forma de tarte com fundo solto e pressionar firmemente usando as costas de uma colher. Reservar no frigorífico durante pelo menos 30 minutos.
Para fazer o recheio, medir o queijo creme numa taça e mexer com uma vara de arames ou batedeira manual, até ficar homogêneo Adicionar o leite condensado e as raspas de duas limas e bater levemente. Adicionar o sumo das quatro limas e continuar a bater até a mistura engrossar.
Deitar o recheio na forma por cima da base de bolachas e nivelar a superfície. Levar ao frigorífico durante 2 horas para ficar firme.
Bater as natas até ficar moldável mas não demasiado firme. Espalhar sobre a mistura de limão e cobrir com as raspas de lima restantes.
Experimente esta deliciosa sobremesa e depois, por favor, deixe o seu comentário.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Only you can see this banner. For editing purposes, a sample recipe is displayed. To show the widget on your live site, open the Settings Panel and assign a recipe to specific posts using the Dashboard.
Commentaires