top of page

Crumble de vegetais

Este crumble de vegetais é uma receita vegetariana que vai encantar a família toda!

A doçura da abóbora e da batata-doce junta-se ao salgado e cremoso queijo feta e à crocância irresistível do crumble de parmesão… o resultado é mesmo maravilhoso.

crumble de vegetais

E o melhor é que este prato da Mary Berry é mesmo fácil de fazer. Perfeito para impressionar a família sem passar horas na cozinha.

Seja para um almoço de domingo ou um jantar em família, esta receita tem o poder de transformar uma refeição comum num momento memorável.

E pode envolver as crianças! Eles vão adorar esfarelar o queijo ou ajudar a espalhar o crumble.


Crumble de vegetais


Ingredientes


  • 600 gr de abóbora descascada, sem sementes e cortada em cubos grandes

  • 300 gr de batata-doce descascada e cortada em cubos de 3 cm

  • 1 pimento vermelho grande, sem sementes e cortado em cubos de 3 cm

  • 1 cebola pequena, cortada em gomos

  • 2 colheres de sopa de azeite


Para o topping:

  • 4 tomates secos em azeite, escorridos e bem picados

  • 1 dente de alho ralado finamente

  • 150 gr de queijo feta (pode ser queijo grego vegetal), cortado em pedaços pequenos


Para o crumble:

  • 175 gr de farinha

  • 115 gr de manteiga em cubos

  • 75 gr de queijo parmesão ralado (pode ser um substituto vegetal)

  • 2 colheres de sopa de salsa fresca picada


Como fazer:


  1. Aquecer o forno a 220°C.

  2. Dispor todos os vegetais no tabuleiro do forno. Adicionar o azeite e temperar com sal e pimenta. Misturar bem para envolver todos os pedaços de vegetais. Assar no forno durante cerca de 30–35 minutos, até dourarem levemente, agitando a meio do tempo. Reservar.

  3. Misturar o tomate seco e o alho numa taça pequena. Colocar os legumes num pirex e espalhar o queijo em pedaços e a pasta de tomate e alho por cima.

  4. Para fazer o crumble, deitar a farinha e a manteiga numa tigela e, com os dedos, esmagar a manteiga com a farinha até que a mistura fique parecida com migalhas de pão. Adicionar o queijo ralado, a salsa e temperar com sal e pimenta.

  5. Espalhar o crumble por cima dos legumes e levar novamente ao forno durante cerca de 30-35 minutos, até dourar e ficar bem crocante.


Este prato vegetariano tem tudo para ser um sucesso e é garantido que vai agradar a todos. Experimente e depois, por favor, deixe o seu comentário.

1

Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

1

Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

1

Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

1

Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

Notes
1.jpg
2.jpg
3.jpg

1

Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

1

Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

1

Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

1

Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

Instructions

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Beef Wellington
header image

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo

Author Name
women chef with white background (3) (1).jpg
Beef Wellington

Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.

4 Servings

813 calories / Serve

Prep Time:

30 mins

Prep Time:

30 mins

Prep Time:

30 mins

Prep Time:

30 mins

classificação média é 3 de 5

Only you can see this banner. For editing purposes, a sample recipe is displayed. To show the widget on your live site, open the Settings Panel and assign a recipe to specific posts using the Dashboard.

Comments


bottom of page