Flatbread - Pão achatado de alho e salsa
Flatbread é um pão achatado, tão fácil e rápido de fazer e muito versátil.
Este é de alho e salsa, mas com queijo feta, tomate seco ou azeitonas fica também uma delícia.

Este flatbread pode não ter ficado com uma forma muito regular, mas hesitei entre o redondo e o quadrado e, no final, ficou assim... perfeito!
Flatbread - Pão achatado de alho e salsa
Ingredientes
Para o pão achatado:
175 gr de farinha
1/2 colher de chá de sal
1 ovo
70 ml de leite
Para o topping:
75 gr de manteiga
4 dentes de alho ralados
2 colheres de sopa de salsa picada
30 gr de queijo ralado (Cheddar ou Parmesão)
Como fazer:
Aquecer o forno a 220ºC e aquecer um tabuleiro de forno enquanto se prepara a massa.
Numa taça, misturar a farinha com o sal.
Bater o ovo com o leite num recipiente pequeno e deitar sobre a farinha.
Misturar bem até formar uma massa mole. Numa superfície polvilhada com farinha, amassar ligeiramente a massa, formar uma bola e colocar sobre uma folha de papel vegetal. Com um rolo, estender a massa numa forma redonda, sobre o papel vegetal.
Misturar a manteiga, alho, salsa e um pouco de sal numa taça pequena e espalhar esta mistura sobre a massa. Polvilhar com o queijo ralado.
Segurando no papel vegetal, transferir o pão para o tabuleiro aquecido.
Cozer no forno durante 12 minutos, até ficar crocante e dourado.
Partir em fatias e servir.
É tão bom ainda quentinho, que vai acabar antes de arrefecer.
Experimente. Depois, por favor, deixe um comentário.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Only you can see this banner. For editing purposes, a sample recipe is displayed. To show the widget on your live site, open the Settings Panel and assign a recipe to specific posts using the Dashboard.
Comentarios