Galette de pera e mirtilos
Um bolo baixinho, em forma de tarte, que se faz num instante. Fica lindo e faz uma sobremesa deliciosa, num instantinho.

Esta Galette de pera e mirtilos é uma combinação perfeita, mas pode substituir a pera por alperces ou pêssegos em calda que resulta igualmente bem.
Sem trabalho nenhum, e com tanto sabor... Uma delícia!
Galette de pera e mirtilos
Ingredientes
Dá para 8 pessoas
75 gr de manteiga amolecida
75 gr de açúcar
115 gr de farinha com fermento
1 colher de chá de fermento em pó
2 ovos
1 colher de chá de aroma de baunilha
2 latas de 400 gr de metades de pera em conserva
150 gr de mirtilos
Como fazer
Aquecer o forno a 200°C e forrar uma forma de tartes, com fundo amovível, com papel vegetal. Untar ligeiramente o papel vegetal.
Numa taça deitar a manteiga, o açúcar. a farinha, o fermento em pó, os ovos e a essência de baunilha e bater bem com uma batedeira ou com uma vara de arames até ficar uma massa lisa. Deitar na forma, de modo a cobrir o fundo (vai ficar uma camada fininha).
Escorrer as peras, secar com papel de cozinha, cortar em 3 fatias no sentido do comprimento e dispor em cima da massa, com o corte virado para baixo.
Espalhar os mirtilos por cima da galette e cozer no forno durante 20-25 minutos, até ficar douradinha e crescida.
Pode pincelar com geleia aquecida para ficar brilhante.
Servir quentinha, com uma bola de gelado ou natas batidas.

Fica mesmo irresistível!
Experimente. Depois, por favor, deixe o seu comentário.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
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30 mins
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30 mins
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30 mins
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