Massa quebrada
Massa quebrada, feita em casa com manteiga. A minha preferida para tartes ou pies, à americana, quando têm uma "tampa" a cobrir o recheio..
Muito fácil de fazer e não se parte quando é estendida para forrar a forma.

Pode ser feita com margarina, mas tem que estar bem fria e, se fizer com manteiga com sal, não adicionar mais sal.
Ingredientes para a massa quebrada
Esta receita dá para 1 pie ou 2 tartes.
300 gr de farinha
1 colher de chá de sal
1 colher de chá de açúcar
225 gr de manteiga sem sal, em pedaços pequenos
1/4 a 1/2 chávena de água gelada
Como fazer:
Num processador de alimentos, misturar a farinha, o sal e o açúcar. Adicionar a manteiga e processar 8 a 10 segundos, até que a mistura pareça pão ralado.
Com o processador a funcionar, adicionar a água gelada, lentamente, até que a massa fique unida sem ficar molhada ou pegajosa.
Não processar durante mais de 30 segundos. Para testar, apertar uma pequena quantidade: se estiver quebradiça, adicionar mais água gelada, 1 colher de sopa de cada vez.
Dividir a massa quebrada em duas bolas iguais. Achatar cada bola num disco, embrulhar em película e deixar no frigorífico durante pelo menos 1 hora.
A massa quebrada deve ficar no frigorífico no mínimo durante uma hora antes de ser usada. Pode ser preparada no dia anterior e guardada no frigorífico.
Também pode ser congelada e dura até três meses. Para utilizar, é só deixar descongelar durante a noite no frigorífico.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
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30 mins
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30 mins
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30 mins
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