Muffins de banana e amêndoa
Quando as bananas ficam maduras
e já ninguém as quer comer,
faça estes muffins
que não se vai arrepender!
Esta rima foi mesmo inesperada, como são estes bolinhos de banana. O mel substitui o açúcar, o que os torna mais saudáveis e são tão bons!...

Vi esta receita num programa da Rachel Allen, uma chef de cozinha irlandesa que faz bolos como ninguém, e fui logo experimentar. Dá para 12 muffins que podem ser cozidos diretamente nas forminhas de papel. Poupa-se o trabalho de untar as forminhas. O resultado final vai ser o mesmo. Perfeito!
Ingredientes
125 gr de farinha
2 colheres de chá de fermento em pó
1/2 colher de chá de sal fino
175 gr de farinha integral
350 gr de banana madura esmagada
2 ovos
75 ml de óleo
150 gr de mel
75 gr de amêndoas com pele cortadas aos pedaços
Vamos começar
Começamos por untar as forminhas (ou alinhar as forminhas de papel) e ligar o forno a 180ºC.
Juntar os ingredientes secos e misturar.
Juntar os ingredientes húmidos e misturar. Deitar sobre a mistura seca e ligar com uma colher. Não é preciso bater nem misturar muito. É só ligar tudo e já está.
A massa fica grossa e com grumos mas é mesmo assim.
Com uma colher, deitar nas forminhas, dividindo a massa por 12 muffins.
Levar ao forno durante 25 minutos.
Já está
Parece impossível que uma receita tão fácil resulte tão bem!
Se experimentar, por favor, deixe um comentário.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
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