Penne com pimento e presunto
Enquanto a massa coze, o jantar fica pronto! Com esta receita é quase assim. Em menos de 30 minutos,, está na mesa!

Esta é uma receita da Mary Berry. Num dos seus livros de receitas, descobri esta, que junta massa, pimento assado e presunto e surpreende pelo sabor. A receita original é com presunto de parma mas uso um presunto normalíssimo e sai sempre bem. Acredite, todos vão adorar!
Penne com pimento e presunto
Ingredientes
300 gr de penne (dá para 5 pessoas)
6-7 fatias finas de presunto
1 colher de sopa de azeite
4 cebolinhas novas picadas
150 gr de pimento assado em conserva (escorrido) partido em pedaços
1 dente de alho ralado
200 gr de créme fraiche (pode usar natas)
1 raminho de salsa picado (30 gr)
Folhas de manjericão picadas
Sal e pimenta
30 gr de queijo Parmesão ralado
Como se faz:
Cozer a massa e escorrer, reservando um pouco de água da cozedura.
Numa frigideira grande e antiaderente, fritar o presunto até ficar estaladiço. Retirar e deixar secar em cima de papel de cozinha.
Na mesma frigideira, deitar o azeite e juntar as cebolinhas, o pimento e o alho e deixar fritar 2 minutos mexendo sempre.
Deitar as natas na frigideira, deixar ferver e, por fim juntar a massa já cozida, metade do presunto estaladiço e a salsa e manjericão picados.
Por fim, juntar o queijo parmesão ralado. Caso precise, deitar um pouco da água da cozedura da massa, reservada. Temperar com sal e pimenta e deixar aquecer mexendo sempre.
Servir polvilhado com o restante presunto.
"Que maravilha, mãe!"
Experimente e, por favor, comente.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
1
Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



1
Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Only you can see this banner. For editing purposes, a sample recipe is displayed. To show the widget on your live site, open the Settings Panel and assign a recipe to specific posts using the Dashboard.
Que delicia de receita