Pão-de-Ló de Alfeizerão
Quando se pensa neste bolo, imaginamos uma quantidade imensa de ovos e uma carga de trabalhos. Mas esta receita de Pão-de-Ló de Alfeizerão, para além de barata, tem poucas calorias e nunca falha!

Afinal, apenas com 3 ingredientes se faz um bolo maravilhoso e, ao contrário do que possa parecer, pouco calórico, já que a base são ovos e o açúcar e farinha são em quantidades mínimas.
Utilizei papel vegetal e uma forma de 20 cm. Fiquei ao lado do forno, para não deixar passar demasiado tempo - 9 minutos e ficou perfeito!... Uma delícia.
Pão-de-Ló de Alfeizerão
Ingredientes:
6 gemas
2 ovos inteiros
100 g de açúcar
50 g de farinha para bolos com fermento
Como fazer:
Aquecer o forno a 220°C e forrar uma forma redonda de cerca de 20 cm de diâmetro com papel vegetal
Bater as gemas, os ovos e o açúcar com uma batedeira durante cerca de 10 minutas, até obter um creme claro e fofo.
Adicionar a farinha peneirada e envolver com uma espátula, em movimentos circulares, de cima para baixo.
Deite a mistura na forma forrada com papel vegetal (sem untar) e leve ao forno a cozer durante 7 a 10 minutos. O tempo de cozedura depende do forno, no meu foram 9 minutos. O bolo deve ficar com uma cor levemente torrada, como na foto.
Experimente este bolo tão fácil e que surpreende pelo resultado. Se gostar, por favor deixe um comentário.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
Prep Time:
30 mins
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