Tarte tatin de maçã
Esta maravilhosa tarte tatin de maçã, deve ser das mais simples e rápidas de fazer.
É uma receita da Gesine Prado e já é uma das preferidas cá em casa.

Só precisa de ter uma embalagem de massa folhada de compra e algumas maçãs reineta. Acredite, esta é mesmo fácil... e sai sempre bem!
Tarte tatin de maçã
Ingredientes
1 embalagem de massa folhada redonda
6 maçãs reineta
115 gr de manteiga ou margarina
215 gr de açúcar amarelo
sumo de 1 limão
Como fazer:
Para fazer esta tarte, precisa de uma frigideira antiaderente, que possa ir ao forno.
Dá para uma tarte de cerca de 24 cm de diâmetro.
Aquecer o forno a 190ºC
Derreter a manteiga na frigideira e juntar o açúcar e o sumo de limão. Misturar e deixar ferver cerca de 5 minutos, até começar a caramelizar.
Descascar e cortar as maçãs em quartos e dispor na frigideira com a parte do caroço virada para cima. Deixar cozinhar destapadas durante cerca de 5 minutos. Retirar do lume e deixar arrefecer cerca de 15 minutos.
Desenrolar a massa folhada e colocar por cima das maçãs, dobrando a toda a volta. Com a ajuda de um cabo de uma colher, dobrar cuidadosamente as bordas da massa ao longo dos lados da frigideira, como se estivesse a envolver as maçãs na massa folhada.

Com uma faca pontiaguda, fazer 4 ou 5 furos na massa e levar ao forno cerca de 30 minutos, até a massa ficar dourada.
Retirar com cuidado do forno e, imediatamente, virar para o prato de servir.

Está pronta! E não se deixe enganar pela simplicidade da confeção, porque esta tarte é mesmo muito boa.
Experimente ainda morna, com uma bola de gelado de baunilha.
Se adora, por favor deixe o seu comentário.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington
Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
4 Servings
813 calories / Serve
Prep Time:
30 mins
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30 mins
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30 mins
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30 mins
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